”ISTORIA TÂRGU-JIULUI” reeditata dupa mai bine de o suta de ani
”Istoria Târgu-Jiului” scrisa de Alexandru Stefulescu este prima carte din seria cartilor fundamentale ale Gorjului, pe care Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie o reediteaza, dupa mai bine de o suta de ani de la aparitia monografiei. Lansarea volumului a avut loc vineri, la Muzeul National „Constantin Brancusi”.
Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, a precizat că volumul face parte din seria intitulată „Cărți fundamentale ale Gorjului”, volume reeditate într-un demers început în luna februarie a acestui an și susținut de către o asociație fondată de Iulian Popescu. Următorul volum care va ieși de sub lumina tiparului într-o ediție nouă este „Gorjul istoric și pitoresc”, semnat tot de Alexandru Ștefulescu.
Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”
Gabriel Sarcină, un istoric care s-a ocupat de scrierea prefaței volumului, a declarat că este o onoare pentru că s-a implicat cu drag în acest proiect de reeditare a unei cărți fundamentale a Gorjului.
Gabriel Sarcină, istoric
Lansarea cărții a fost însoțită de o expoziție de fotografie, reprezentând imagini cu Târgu Jiul de odinioară, iar atmosfera a fost întreținută de Cvartetul de coarde condus de profesorul Bebe Cetean.
„Istoria Târgu-Jiului” va fi donată de către Asociația Excelsior tuturor școlilor și instituțiilor de cultură din județ iar în curând va ajunge pe rafturile librăriilor, astfel încât doritorii să poată intra în posesia ei. La evenimentul de lansare a Istoriei Târgu-Jiului au participat, peste o sută de persoane, oameni de cultură, istorici, șefi de instituții școlare sau culturale, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale. Alexandru Ștefulescu a fost istoric al Gorjului și al orașului Târgu Jiu.
Sursa: Accent în Gorj